Peter Verzijl – Portfolio

Peter Verzijl

Ik ben Peter Verzijl; afgestudeerd Creatief Technoloog. Mijn passie ligt bij het ontwikkelen van games, iedereen en alles uit te leggen over game technologie, digitaal schilderen, boulderen en hou er van om te discussiëren over de invloed van technologie en kunst op maatschappelijke themas.

 • Smaragdplein 33
 • Utrecht, Utrecht
 • 3523 EB
 • Nederland

Contact informatie

Geboortedatum 27-08-1993
Rijbewijs B
Portfolio www.peterverzijl.com
Email peter@verzijl.com
Tel +31 6 273 11 953
LinkedIn peterverzijl

Opleidingen

 • Industrieel Ontwerpen

  University of Twente

  2012 / 2013

  In het eerste jaar na mijn examenjaar studeerde ik Industrieel Ontwerpen aan de Universiteit Twente. Hier leerde ik de structuur van het creatieve proces en hoe je ideeën en schetsen tot fysieke productent ontwikkeld. Ik leerde hoe je in teams samen werkt tot een gedeeld doel. Ook heb ik vakken gevolgd in massaproductie technieken, 3D CAT software, materiaalkunde, fysica en lineaire algebra.

 • Creative Technology

  University of Twente

  2013 / 2017

  Creative Technology combineert de vakgebieden van kunst, elektrotechniek, nieuwe media, industrieel ontwerpen en informatica om multidisciplinaire studenten te trainen in bruggen slaan tussen deze velden. Vakken richten zich op projecten, prototypes bouwen en de ontwerpcyclus doorlopen. Themas in ubiquitous computing, kunstmatige intelligentie en big data worden uitgediept.

  Het ontwikkelen van een serious game voor het MBO over asfalt walsen. Het doel van het spel was om studenten te leren over de relatie tussen weersomstandigheden en het verdichten van asfalt met een wals. Het asfalt consortium zag potentie in het gebouwde prototype en werd destijds doorontwikkeld om gebruikt te worden binnen educatie en het bedrijfsleven als trainings tool.

 • Pre-master Informatica

  University of Twente

  2015

  Om me te verdiepein in software architectuur, parallel programmeren, besturingssystemen, hoe het Nederlands recht invloed heeft op software ontwikkeling, computer architectuur en discrete wiskunde.

Werkervaring

 • Helpdesk

  Studenten Net Twente (SNT)

  2015 / 2017

  Het ondersteunen, informeren, het beantwoorden van vragen en het helpen met problemen oplossen van netwerk gerelateerde problemen. Zowel bij een fysieke helpdesk, als aan de telefoon en per email. Hier heb ik op een productieve manier leren omgaan met frustratie van anderen, duidelijk uit te leggen en doelgericht te communiceren.

 • Ondersteuning & Helpdesk

  Salutaris VOF

  2012 / 2013

  Beheer gerelateerde taken, zoals het domein registreren van computers, voor een breed scala aan klanten op de campus van de universiteit. Ander werk betreffende het opzetten van email software, nieuwe accounts aanmaken, backups beheren, printers onderhouden, software installeren en netwerk profielen schoon houden. Ik heb hier geleerd te werken onder druk. En het snel eigen maken van veel verschillende technieken en problemen oplossen van onbekende aard.

 • Spoedcursus Programmeren

  S.A. Proto

  2014

  In jaar twee van Creative Technology ben ik door de studievereniging gevraagd om een bijspijker avond te doen voor de studenten die moeite hadden met programmeren. Ik heb hen toen in één avond door alle lesstof van twaalf weken heen geleid en daarbij veel context kunnen gegeven. De studenten vonden het extreem waardevol en twee hebben mij achteraf gezegd dat ik hun propedeuse had gered.

 • Game Jams

  S.A. Proto

  2014-2015

  Ik heb twee maal een college gegeven over hoe je games ontwikkeld onder extreme tijdsdruk. Hier heb ik aan onervaren tot gemiddeld ervaren jonge game ontwikkelaars alle trucjes uitgelegd om zonder kleerscheuren uit je eerste game jam te komen. Daarnaast heb ik 4 keer een locale fysieke game jam georganiseerd.

 • Student‑assistent

  University of Twente

  2013 / 2017

  Het ondersteunen van docenten in het prepareren van lesmateriaal, vragen beantwoorden van studenten gedurende werkcolleges en het bevorderen van het leerproces van studenten. Ik heb geassisteerd in vakken over programmeren, het leren van Autodesk Maya en Blender en elektrotechniek. Hiernaast heb ik geholpen bij het afnemen van tentamens en ben ik eenmaal ingevallen bij college gegeven.

 • Tutorial VR Ontwikkeling

  HeadFWD

  2020

  Voor het bedrijf HeadFWD ben ik gevraagd om in een dag webontwikkelaars uit te leggen hoe je een game voor virutal reality ontwikkeld in Unity. Hier heb ik alles van scenes, 3d omgevingen bouwen tot scripten en fysica uitgelegd zodat ze hun eigen VR spel konden maken met OpenVR.

 • Consulteren Game Jam

  HeadFWD

  2020

  Ik heb geconsulteerd over het draaien van een interne Game Jam binnen HeadFWD. Hiervoor heb ik lesmateriaal en een draaiboek (voor de cursusdag) gemaakt.

 • Gastcollege

  University of Twente

  2021 & 2020

  Ik ben tweemaal gevraagd door een oud-docent om een gast college te geven over het ontwikkelingsproces van games. Hierin heb ik de studenten in twee uur alle aspecten van games ontwerpen, bouwen, testen, plannen en de kracht van team compositie geleerd. Deze gast colleges zijn goed ontvangen en de studenten gaven aan dat ze de presentaties erg waardevol vonden.

 • IT-Ontwikkelingsingenieur II

  ABN AMRO

  Techlab

  2018 – March 2019

  Onderzoek doen naar nieuwe opkomende technologieën. Prototypes ontwikkelen en businesscases bedenken voor die technologieën. Ik heb projecten gedaan met de volgende technologie: IoT, decentraal internet, smart-spiegels, werken op afstand, virtualisatie, computer visie, quantum computers, virtual en augmented reality. Ook heb ik lesmateriaal opgezet en cursussen gegeven in het bouwen van Unity applicaties voor de Hololens.

 • Senior Ontwikkelaar

  Alterego Games

  April 2019 – Now

  Editor tools ontwikkelen, gameplay programmeren voor games en simulatie software en augmented reality applicaties bouwen voor Android en iOS. Het porten van bestaande en nieuwe video games naar de Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch. Optimalisatie van zowel individuele tools als gehele games. Shaders programmeren en doorontwikkelen. Het bouwen en onderhouden van een geautomatiseerde build server.

  Verantwoordelijk voor het porten van het save systeem en andere console gerelateerde mechanieken naar de drie consoles (Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch). Het implementeren van platform specifieke functies voor achievements, controllers, gebruikersbeheer en rich presence. Ik was ook verantwoordelijk voor certificatie testen.

  Voor Sanity of Morris heb ik de scene beheer en applicatie architectuur, UI en settings gebouwd. Daarnaast heb ik tools voor cinematische onderdelen, quick-time-events, volumetrische triggers, licht cookie baking en een vervangend audio beheersysteem gebouwd. Daarnaast heb ik post-processing shaders gebouwd voor omlijning en andere thematische visuele effecten in HLSL (shader taal). Ik was opnieuw verantwoordelijk voor de console gerelateerde code en certificatie procedure.

  Een op maat gemaakte oplossing voor het automatisch bouwen van Unity games voor verschillende console en desktop platformen in parallel.

  Verantwoordelijk voor het bouwen van het combat systeem, een visie kegel systeem, alle platform specifieke code, console certificatie, lokalisatie systeem, audio systeem, de applicatie structuur, scene beheer en de systemen voor het maken van cinematische sequenties.

  Golf Core

  Verantwoordelijk voor software architectuur, software design en het programmeren van gameplay en systemen. Daarnaast verantwoordelijk voor het begeleiden en intern onboarden van developers.

Competencies

 • Unity3D

  Ik heb meer dan 15 projecten afgesloten met deze game engine. Waarvan 3 commerciële games die zowel op computers als op consoles uitgebracht zijn. Zowel voor plezier als voor educatieve doeleinden.

  Ik heb vele Game Jams afgerond en heb tools geschreven die tot op de dag van vandaag gebruikt worden in de nieuwste titels van Alterego Games, en de Easy Build Server is commercieel beschikbaar. Daarnaast heb ik ervaring met Virtual Reality en mobiele augmented reality ervaringen.

 • Computer Programming

  Bekwaam in: C#, C, C++, Java, Python, en Processing. Voornamelijk in audiovisuele interactieve applicaties zoals interactieve kunst installaties, data visualisatie en games.

 • Ontwerp en Software

  Ontwerp ervaring in: product tekenen, visuele idee vorming, brainstormen, grafisch ontwerp (Photoshop, Illustrator, InDesign en Affinity Designer), de basis van 3D modelleren (Blender, Autodesk Maya en SolidWorks).

 • Website Ontwikkeling

  Front end ontwerp en implementatie in HTML5, CSS3 en scripten in JavaScript. Ik heb ook gewerkt met: Meteor, NodeJS, MongoDB, SQL databases, PHP en Laravel.

  Mijn Website

  Front-end thema ontwikkeling voor WordPress.

  Functies voor de S. A. Proto website

  Front en back-end ontwikkeling in Laravel

 • Game en UX Ontwerp

  Acht jaar aan game ontwerp en ontwikkeling. Waarvan drie jaar bij Alterego Games en vijf jaar gedurende de studie en een grote hoeveelheid aan hackathons en Game Jams (Ludum Dare, Global Game Jam, 7DFPS, GMTK Jam). Waar ik in multidisciplinaire teams aan nieuwe innovatieve manieren van interactie en speelervaringen heb gewerkt.

 • Rapid Prototyping

  Ik kan ideeën en concepten snel verwerken in en valideren met werkende prototypes. Zowel fysieke producten, als elektrotechnische systemen als in software. Gerelateerde platformen: Arduino, Raspberry Pi, Processing, OpenFrameworks, 3D printen en meer.

 • Spreekvaardigheid

 • Game Ontwerp en Programmeer Trainingen

  Verschillende trainingen, colleges en presentaties aan studenten, werkenden en collega’s in de industrie over programmeer gerelateerde onderwerpen. Onder andere over de Hololens, Unity3D, OpenVR, Visual Studio Debuggen en het maken van Unity Packages.

 • Product en Project Presentaties

  Een breed scala aan pitches en presentaties van projecten en business cases gedurende mijn academische als professionele carrière. Zowel in Creatieve Technologie, Industrieel Ontwerpen, bij de ABN AMRO en bij EU-XCEL .

 • Overige noemenswaardige activiteiten

 • Klankbordgroep Lyceum Ypenburg

  In 5 VWO heb ik samen met anderen een start gemaakt met de formatie van een studentenraad door middel van een klankbordgroep. Ik heb geholpen de eerste verkiezingen op te zetten en de organisatorische fundatie te leggen vanuit het schoolbestuur. Gedurende deze tijd hebben we studenten geholpen op te komen voor hun rechten, problemen te inventariseren en op te lossen en de communicatie tussen studenten en de organisatie te stroomlijnen.

 • Boulderen en Klimmen

  Boulderen en sportklimmen is sinds mijn achtste een van mijn grootste passies geweest naast games bouwen. Ik heb op zowel recreatief als competitief niveau getraind en heb ooit de derde plaats bereikt op nationaal niveau.